jump to navigation

Osmangazi Belediyesi, coğrafi bilgi sisteminde iddialı March 15, 2010

Posted by Bahadir Sahin in Haber (News), Turkce.
Tags: , ,
trackback


Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların belediye ile ilgili iş ve işlemlerini çok daha hızlı ve pratik yürütülebilmesi amacıyla kurduğu Coğrafi Bilgi Sistemi-Numarataj Bürosu çalışmalarına başladı.

Coğrafi Bilgi Sistemi-Numarataj Bürosu çalışanları CBS-Numarataj çalışmalarını tamamlamış olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teknik bilgi paylaşımı amacıyla inceleme gezisizi gerçekleştirdi. Teknik inceleme gezisi kapsamında Osmangazi Belediyesi heyetine sunum yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Başkan Dündar, bu güne kadar ilçe dahilindeki mesken ve iş yerlerinin numaralanmasında yapılan hataların vatandaşların belediyedeki işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Dündar bu güne kadar süregelen bu hataların düzeltilebilmesi amacıyla gerekli olan coğrafi referanslı bilginin etkin olarak elde edilmesi, depolanması, güncellenmesi, kullanılması, analizi ve görüntülenmesi için bilgisayar donanımı, yazılımı, personel ve yöntemlerin organize olarak bir araya toplandığını belirtti. Dündar, kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi ve Numarataj Bürosu’nun sayılan bu işlemleri bundan sonra profesyonel bir şekilde yaparak diğer belediyelere örnek olacağını dile getirdi.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a comment