jump to navigation

Gemlik Mobese Kameralarla Daha Güvenli Olacak December 23, 2008

Posted by Bahadir Sahin in Haber (News), Turkce.
Tags: ,
trackback


Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Biriminde görevli Emniyet Amiri Bahri Durabay, Bursa ve Gemlik Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı ilçenin MOBESE kameralarıyla donatılması konusundaki, koordinat, nokta, stratejik bölgeler tespitleri ve sistemleri konusunda Belediye Başkanı Mehmet Turgut’a bilgi verdi. Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen taraflar, firmalardan teklif alınması ve stratejik bölgelerin planlanması gibi konularda istişare toplantısı organize ettiler.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yerel yönetimlerin destekleriyle Bursa’ya 400 Gemlik’e de 30 ile 40 arasında MOBESE kamera koymayı planladığını anlatan Emniyet Amiri Bahri Durabay, bilgi işlem merkezi olarak şartname ve firma teklifleri üzerinde de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Görüntüleme, plaka ve sorgulama amaçlı sistemlerin yanı sıra, kablosuz ve Telekom kablolarından yararlanılabilen sistemler üzerinde de Başkan Mehmet Turgut’a bilgiler veren Durabay, Gemlik’in güvenliğinin yanı sıra, araç yoğunluğu, araç takibi gibi çalışmaların da MOBESE kameralar ile yapılabileceğini açıkladı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut’un belediye olarak destek vermeyi planladığı ilçenin MOBESE kameralarla donatılması sistemlerinde, kamera başına 30 bin dolardan, 1 milyon YTL’lik bir bütçe gerektiğini belirten Bahri Durabay, firmalardan alınacak tespitlerle bu rakamın aşağıya da çekilebileceğini sözlerine ekledi. Başkan Mehmet Turgut Belediyenin kesin olarak destekleyeceği bu projeler konusunda, firma tekliflerini de gördükten sonra karar alacaklarını kaydederek, koordinat, nokta, yer seçimi konusunda da bu projeye katkı sunabileceklerini sözlerine ekledi.

Firma tekliflerinin alınıp, şartname üzerinde çalışılmasının ardından, belediye meclisi de onay verdiği takdirde MOBESE kamera sistemlerinin ilçeye kurulması işlemlerine 2009 yılı ilk aylarından itibaren başlanacağı ifade edildi.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a comment